Breaking News
Loading...
Monday, November 1, 2010

National Park Kuala Tahan Pahang Malaysia




Dengan Bermodalkan RM80.00 hasil untung meniaga setelah di bahagi 2 heheheh.. gua pun dgn tanpa proper plan terus je ke Taman Negara Pahang bersama2 member Gua Benny..  Perjalanan dari Kuala Lumpur Ke Jerantut  mengambil masa lebih kurang 3 jam setengah..


Jerantut.. Di Subuh Hari
 Bertolak dari KL dalam pukul 230 petang 28.10.10 setelah mendapat arahan untuk ke sana...


jadik sampai di Jerantut lebih kurang pukul 5 petang dan terus mencari rumah tumpangan untuk melelapkan mata gua dan merehatkan badan setelah 2 hari tak tido (transit)... berikutan pagi esoknya ada kerja di area Jerantut Ke Kuala Tahan..



Untuk mendapat Feel yg maksimum.. kiteorg telah membuat keputusan menaiki pengangkutan awam iaitu Bas...

Pusssss Pussss


dah lama aku rasa tak naik bas camni.. boleh bukak tingkap, conteng belakang tmpt duduk, ada tekan loceng dan yg paling best.. dapat hisap rokok dalam bas..

 TINGGGGGG...

perjalanan menaiki bas dari Jerantut ke Kuala Tahan Mengambil Masa 45 minit ke satu jam...


Vandalism
Sesampainya di Kuala Tahan bermulalah episod aktiviti fizikal.. huhuhu first sekali kiteorg kene carik tempatuntuk letak barang kiteorg..


Alhamdulillah dapat jugak tempat letak brg (RM1.00 sehari)..


 Letak je barang terus gua ngan Benny pergi ke Jeti tuk melayari sungai di taman negara tu...


 dan daftar nama tuk memasuki taman negara..

Bang Sungai Besi Sampai Tak..?


Setelah melakukan sesi warm up dgn isap rokok 3 btg sorang dan air teh tarik sorang segelas.. maka mulalah aktiviti "jungle tracking".

Bila Tgk Couple Ni.. Tetiba Je Gua Windu Kat Awek Gua... Wak..oo Wak... Saya Windu Awak


Sebenarnya tujuan jungle tracking ni adalah untuk mencarik cicak Gecko.....

Smoking Kill..... Trust Me Francisca
sorang sekor kalau dapat sorang 500 gram cicak gecko ni pun kiteorg dah suka sebab dah boleh kawen dengan hasil jual cicak gecko tu...

Untuk Sampai Ke Gunung Tahan Megambil Masa 7 Hari Untuk Org Yg Fit cam Gua kekeke
 Malangnya sekor cicak gecko pun kiteorg tak jumpa.... yg kiteorg jumpa mengkarung...


kalau laa mengkarung tu rege cam cicak gecko kan bagus...

Highway
dah konfem mengkarung tu gua tangkap jugak.. mungkin cicak gecko yg ada kat situ dah tau hajat kiteorg.. tu yg semua menyorok tu..

Percaya Tak? Jari Gua Ada Madu... Tak CAya Lu Isap Jari Gua
berikutan hujan sebelum kami sampai ke Taman negara ni.. maka byklaa binatang keluar terutama pacat...

Lepas Ujan Je.. Lu Timbul..

binatang lain semua dah masuk sarang... huhuhuh naik bukit, turun bukit.. panjat bukit... merangkak..semua laa aktiviti sampai gua tergolek dek kecuraman dan kelicinan track..

Buah Rambai Yg Di Baling Oleh Tupai Ke Kepala Gua

setelah bontot gua sengal selepas jatuh tu.. tetiba nampak pokok rambai..

Rumah Orang Asli
huhu sedapnya... dah lama tul dah tak makan buah rambai ni semenjak pokok tu di tebang di kg..

Gua Dah Malas Layan Lu Dah..Chris.. Asyik Bekepit Je... Bagi can Kat Gua La Pulak.. Asyik Lu Jer..
nak panjat cam tinggi sgt pokok ni nak jolok tak sampai.. akhirnya tupai tolong kiteorg petik buah rambai tu dan baling ke bawah.. fuhhh sedapnya.. tima kasih cik tupai...

Goyang2 Kene Tiup Angin dan Kene Hayun Ngan Orang..

Panas betul badan gua.. gua raselaa.. sebab baju gua basah gila babi...

Hambik Kau Nak Sgt.. Lepak Kt Rumahkan Lagi Sedap Leh Tgk Tibi.. Saja Carik Penyakit La ni..

mmg pikir kalau nampak sungai ni konfem gua mandi..

Tinggi Lebih Kurang Bangunan 15 tingkat

dah laa air mineral Benny terlupa nak bawak gara2 ternampak bontot Francisca yang ber g string pink.. wakakak maka dengan itu kami pun minum air sungai...

Letih tu.. Haus.. Sakit Belakang dan Ambik Mood tuk Mandi

So selesailaaa Jungle Tracking... lagi pun nak kejar masa .. konon2nya nak balik awal sebab nak kejar bas last tuk ke Jerantut.. bas akhir kul 5 petang... malangnya tak sempat.. so.. kiteorg pun stay je la kat hostel (RM10.00 semalam) yg kiteorg letak bag tadi... malas la nak cerita byk.. korang tgk je kat SINI lagi byk gambar apa lagi aktiviti yg kiteorg buat..

Mungkin Dah Takde Rezeki Wall ni nak Bau Spender Gua

Biasanya selepas tinggal di hostel ni.. kiter kene tinggalkan brg2 kite sebagai tanda kite dah sampai sana... gua terpikir nak gantung spender gua... kat wall tu... malangnya baru gua ingat gua memang tak pakai spender.... adehhhhhhhhh.................


15 ulasan:

  1. wowww menarik trip ni...aku suka beb :)

    ReplyDelete
  2. cinta hatiku sayangNovember 1, 2010 at 11:27 PM

    rindu jugak~

    ReplyDelete
  3. macam cuti-cuti cinta saja..muahahhaha...
    tak elok conteng merata-rata..hahah

    ReplyDelete
  4. bemie lenkali amek gambar ngn org asli. mesti comel n comot.

    ReplyDelete
  5. amboii.. sempat meninggalkan jejak lagi..
    best nya jungle tracking.. dh lama x buat.. ;p

    ReplyDelete
  6. vandelisme: jangan tiru aksi ini

    ReplyDelete
  7. The real true great blog;

    www.fdausamad.blogspot.com

    baca few entries..mesti jadi ketagih!

    i'm not kidding...

    ReplyDelete
  8. macam best...huhu
    apapun sian kat dinding..hahaha

    ReplyDelete
  9. @ senget - eleh kalau ajak pun macam la boleh pegi.. konfem bapak marah

    @ hantwo - aku pun suka heheh
    @ lalink - ni cinta2 cuti wakaka
    @ kompas - leh tahan laaa camtemmm
    @ peah - tak tau la lain kali tu bila.. huhu
    @ canistal - bistu bila nak wat? jom endau rompin

    ReplyDelete
  10. @ mata2 - ye betul jgn tiru aksi ini
    @ c-aniz - mmg best pun kekek

    ReplyDelete
  11. dah pergi tmn negara!! oo yeaahh! mmg BEST SANGAT SANGAT...cm nk pergi lagi laaa...mmmm

    ReplyDelete

Copyright © 2013 -BeMie'S WoRLd- All Right Reserved