Breaking News
Loading...
Wednesday, April 15, 2009

3 ulasan:

  1. Bahan2 Buat Char ko Teow

    Udang (jgn buang kulit,kepala,ekor) sebab tuh yg buat die maniss
    Koteow halus
    taugeh
    kucai
    lada sulah jika suka
    kerang (rebus separuh masak) tak rebus pun takpa..lagi fresh
    teloq
    minyak


    Cara2 nak goreng koteow

    1) Masukkan minyak (api mesti kuat..kalau boleh bakar cicak kat syiling lagu baguish)
    2)Goreng 3-4 ekor udang sehingga kulit udang kemerah-merahan
    3) tuang 2 sudu besar kicap char koteow..kacau
    3) Masukkan 3 sudu besar pes cili yang dibuat td.....kacau hingga garing
    4)Masukkan koteow...gaul..tauge...gaul...kucai..kacauu...
    5)pecah 1 biji telor...kacau...lepas tuh tuang 1 senduk/mangkuk kecil kicap char ko teow sekali lagi
    6) kacau dan tutup api...
    7)kalau buh kicap tuh byk..so kuah die byk la......terpulang..
    sedap gak resepi die....nak2 plak makan dgn cabai jeruk

    hmmmmmmmmm....sedap

    ReplyDelete
  2. Nyum..nyum...

    nak mkn Char kuew Teow..

    tp tkmo yg ade cicak punye tau..

    hikhikhik..

    ReplyDelete

Copyright © 2013 -BeMie'S WoRLd- All Right Reserved