Breaking News
Loading...
Saturday, May 15, 2010

BeMie's World ATV Offroad 090510


Kalau Ingat Sebelum Ni Gua ada Jemput Semua Blogger tuk BeMie's World ATV Offroad Event... ingat tak..? Kalau Tak Ingat Klik Sini


Orait Pada 09 May 2010 Jam 130 Petang Atau bahasa Sopannya selepas Zuhur...(Sorry lambat apdet sebab gua sibuk betulkan urat bontot dan pinggang) Gua dan BeMie's World Group telah layan ATV Offroad ni... suasana ketika tu baru lepas hujan lebat... (dah terbayang dah dalam kepala hotak gua camner track .. konfem lecak, berselut dan licin..) Seperti yang diberitahu pada entri sebelum ni... Perjalanan yg memerlukan 2 jam dari bawah Bukit Ke Atas di mulakan... dengan pendaftaran kehadiran BeMie's World members...


Pastu Kena Isi Liability Release Form,, rupe form tu camni..

Lepas dah isi dan sain form, masing - masing dapat goodie bags... dalam tu ada BeMie's WoRld ATV Offroad T-shirt, Pencil Case (Sponsored By Cyber Security), Pencuci Muka (Sponsored By Garnier) dan Air Mineral (Sea Master).

Lepas dah dapat hadiah memasing mula gembira dan perut lapar.... jadik masa untuk mencekik ni la rupanya lauk pauk tuk makan tengah hari aritu...



Menu untuk makan tengah hari
Nasi Putih

Masak Lemak Pisang atau Pucuk Paku
atau Pucuk Ubi atau Jantung Pisang
Ayam Goreng Berempah
Ikan Kembong Goreng Berlada
Sayur Kacang Panjang
Sambal Belacan
Air Laici... heheh.. Sedapnya...

Sesudah makan... perut pun dah penuh.. barulah sessi taklimat bagaimana menunggang ATV secara selamat dilakukan oleh Abg Su... Kalau korang nak tengok camner rupa abg Su bagi taklimat leh klik video ni...
Untuk Auto ATV (sesuai tuk beginner)



Untuk Manual ATV (sesuai tuk org yg terer cam gua ngan refiq..wakaka)




Selepas sesi penerangan/taklimat dari Abg Su (cam name pompuan lak Su)... group kiterorg pun diberi masa untuk sessi practise sebelum menghadapi track sebenar..


Agak2 dah serasi menunggang barulah, di beri kepercayaan tuk kiterorg ke track yg sebenar... Debaran mula terasa... memasing macam dah tak sabar nak mula...

Masuk jer track dah turun bukit curam pastu belah kiri batu besar ngan pokok2 besar sebelah kanan gaung.. adehh.. ruang tuk memandu hanya ngam2 besar ATV jer...



gua ada tanya ATV Guide tu ada tak org kemalangan ker kat situ.. dia kata ada.. adehhh lagi la seriau... gua Tanya ATV yg mana... dia Cakap ATV No12 fuuhhhh lagi la bederau.. tapi gua tak bagitau pun kat BeMie'S World members, takut2 diaorg ngeri tanak bawak pulak...

Seterer terer Refiq menunggang Suzuki 150cc 5 Speed (Manual)....

Tayar ATV dia melekat jugak kat lumpur... adeh.. dan telah memercikkan lebih dari 3 kilo lumpur ke peserta belakang... (Hanz).. wakaka... dan telah menarik minat our inhouse Photograper cum Videografer.. (Manz).. menangkap gambar.. ishhh apsal ayat gua cam skema jer arini... cam kurang feel pun ada ni... mmm

Tapi lu takyah risau fiq... dgn bandana dan gaya pemanduan ala2 Loris Capirossi, lu tetap macho disaluti lumpur..

Nilah rupanya Blogger Hanz Keriangan setelah ATV Refiq stuck kat lumpur tu... REfiq merupakan pencabar terdekat Hanz pada hari tu... Sebab masing2 tanak jadik peserta terakhir.. tu yg persaingan sengit tu.. walau bagaimana sekali pun gua rase baik lu saksikan rupa blogger Hanz keriangan setelah dapat memintas Refiq sebyk 3 hun....


Haaaa..kan dah macam burung merpati nak terbang jer.. tu baru dapat potong Refiq..3 hun dah hepi giler babi... kalau laa dia dapat potong gua yg depan sekali ni..ntah camner tah.. gua rase dia dah terbang kot...

Setelah perjalanan naik bukit , turun bukit, naik lurah, turun lurah... (Lurah..?) layan corner, layan bonggol maka sampai la kiter kat tempat yg nk kiter tujui tu.... Ni rupanya...

Masa sampai jer kat tempat ni... sejuk dan nyaman jer gua rasa.. bunyik air terjun tu betul mengasyikkan setelah kebisingan bunyik ATV dimatikan... kepala gua dah terpikirbetapa sejuknya air tu dan gua terpikir pasal lintah seperti apa info yg gua dapat.. mmg byk lintah kat sini... (tapi gua tak bagitau diaorg jugak.. takut nnt diaorg tanak mandi.. wakakak...)

Ni la wajah keceriaan setelah sampai di Air Terjun


masa yg diberikan tuk layan air terjun tu selama 20 minit sahaja, lepastu kiteorg kena turun balik ke bawah.. jadik apa lagi bebudak ni terjun laaa....

Dengan penuh nafsu diaorg terjun.. nak jadik cerita Blogger Hanz telah terjun dengan Handphone baru dia... wakakaka punya la ghairah...Sedang Asyik berendam dan bermain air tetiba aku ternampak sekor binatang menjalar/melata di permukaan batu... Ya Allah Besonya..
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
ulat Gonggok sebesar Ibu Jari... Panjangnya lebih kurang sejengkal setengah... Bapok besar...


Ops lupa... sebelum turun mandi air terjun tu sempat gak la kiteorg ambik gambar kenang2an merangkap gambar bukti kepada Bini2, Suami2, Awek2 dan Balak2 yg berasa curiga... Ni buktinya... (Mmg kiteorg main ATV).. lagi satu tujuan gambar ni di ambik adalah tuk tunjuk kat korang yg tak ikut (walaupun beria kata nak datang ngan BeMie) best giler............. mantop.. cantik menarik tertarik kau mmg debab... dapat tengok keindahan flora dan fauna... nnt kat bawah kang baru gua tunjuk gambar fauna yg lebih dasat ... heheh


So selepas 20 minit kiteorg pun naik laaa... pastu tunggu 2 org anak dara tengah bersiap2 dengan kain batik dia.. adehhh nak letak gambar ke tidak ni.... nak ke tidak ni... takyah laaa...( atas sebab menjaga maruah dan tatatusila kiter sebagai bangsa melayu yg bertamadun) kalau gua ni mat salleh... selamber jer gua letak gambar tu... heheh

Di pendekkan cerita kiter org pun turun kebawah.... lagi layan beb.. track licik turun bukit.. tayar atv gua lak botak... so bila masa nak ambik selekoh tu lu pusing setereng ke kanan ke.. ke kiri ke... atv gua ttp straight... tp dgn skills yg gua ada.. alhamdulillah selamat gua sampai ke bawah dengan mendapat tempat pertama menewaskan peserta2 lain yg bera2 cuma menewaskan/memintas gua... (gua siap tggu lagi.. tu pun korang tak leh potong) ishhh.. Ni gua tunjuk gambar gua penuh senyuman meraikan kejayaan gua dengan ATV gua Suzuki 150 cc 5 speed (manual).. mantap beb... tak rock laaa guna auto... bukannya nak layan jam cam kat KL.. heheh (Hanz Jgn Jeles)


Pastu.. sessi photography lagey... gambar reramai lak kat batu ATV tu.. jom layan..


ni pulak gambar keriangan yg tak terhingga sehingga kiteorg terbang ke langit ke 3..

Setelah pulang dari langit ke 3, kiteorg pun bedal minum petang.. Sebelum minum kiteorg kene tolong parked atv tuk di basuh..


Minum petang tuk hari tu adalah Bihun Goreng dan Teh Tarik... sedap tul laaa.. dah penat2 turun naik bukit.. sampai je bawah ambik gambar sikit pastu makan lagi... puas tul makan...

Sedang asyik kiteorg menyantap bihun dan teh tarik tu.. tetiba Guide tu jerit.. kiter orang pun.. terus bangun dan mendapatkan brader yg memekik tu...
Nihaaaa.. kater dia....

ni lah rupa fauna yg dijumpai guide kat sana tu seekor ular sawa.. hhehehe cantik kulit dia.. boleh bikin wallet.. (masa ni jugak laa gua terbayang masa gua mandi kat air terjun tadi nasib baik fauna ni tak jatuh dari atas.. kalau tak...) huhuhu ngeri..

Secara keseluruhan Event ni berjaya.. enjoy dengan korang yg best2 dan sporting giler tahap sport rim 22 inches.. terima kasih diucapkan kepada pihak urusetia ATV park yg layan group kiteorg ni 1st class, juga kepada yg ikut event ni dan kepada semua urusetia BeMie's World... I LOVE YOUUU Muahhhhhhhhhhhhhhh.... Cuma diharap event selepas ni pembayaran hendaklah di buat pada tarikh yg di tetapkan.. (kalau tak nanti pihak BeMie's World kelam kabut... dan sila pastikan setelah pembayaran dibuat tarikh tersebut anda betul2 free.. jgn pulak ada yg cancel di saat2 akhir..Tiada *pemulangan wang(walaupun telah bayar penuh) sekiranya cancel sila replace tempat anda kpd org lain dan inform pihak pengurusan BeMie's World.. harap maklum.. heheh

*Unless sebab2 yg munasabah kecemasan atau kematian..

Ok bagi sesiapa yg nak pegi aritu tapi tak jadi atau kepada sesiapa yg beminat dengan BeMie's Merchandise leh inform BeMie di kotak komen atau email di bemiebiz@gmail.com Kedua2nya berharga RM38 respectively (Including Shipping)


Special Thanx To:
BeMie's WoRld Crew (You're Really Awesome)
Cyber Security
Garnier
Penyediaan Makanan - First One Networks
Inhouse Photographer/Videographer - Manz
Printing - Garage Sendart

Kesempatan ini BeMie's WoRld ingin mengucapkan Selamat HAri Ibu kepada semua Ibu2 di dunia dan bakal ibu.. terutama kepada ibu saya.. heheh Selamat Hari Ibu Mak..

** Untuk mendapatkan maklumat aktiviti BeMie's World leh Add BeMie'S World Di FAcebook atau klik SINI

8 ulasan:

  1. 1st nk ucap tahniah kpd bemies world coz dah berjaya wat even yg sgt2 best ni.
    2nd nk ucap terima ksih coz hanz dpt join.
    3rd nk bgtau pada semua yg xdpt hadir even ni yg korang mmg sgt2 rugi.coz mmg best sgt men atv ni. Lastly jgn lupe lawat blog hanz di http://bloghanz.blogspot.com sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  2. mesti sgt seronok. hehe

    comel je han bergambar

    ReplyDelete
  3. best gile.. anti kite main paintball la pulak.. ada beran ke..???

    ReplyDelete
  4. hanz - tq hanz
    patimah - mmg seronok sgt, rugi tak ikut
    sugar - mmg best giler, jgn lupa polo next event
    ref - takder hal refiq, tunggu gua beli M16.. siap lu.. wakaak

    ReplyDelete
  5. cam nak try jek
    tapi tataw le reti ke tak nak bawak
    bwk motor pun macam ape je
    bwk kereta lagi ar tak lepas
    ni nak bwk ATV, ok kot eh

    ReplyDelete
  6. part air terjun tu memang best..

    ReplyDelete
  7. ramai crew u kan :)

    ReplyDelete

Copyright © 2013 -BeMie'S WoRLd- All Right Reserved