Breaking News
Loading...
Sunday, May 2, 2010

Double Trouble With BeMie's WoRLd



Assalamualaikum... Orait tuk entri kali ni.. gua nak tulis dalam bahasa Melayu.. Apa nak jadik jadik laa... Gugel tak kuarkan iklan pun tak per.. sebab kalau tulis dalam bahase Inggeris gua rase cam kurang feel.. gitu...



Ok.. Bismillahhirahmannirrahim... Pada 1 May 2010 aritu entah camner AMy Search dan Awie telah Bagi kat kiteorg (BeMie's WoRLd Crew) 3 tiket jer... (Tak Cayer tanya Chaal).. JAdik apalagi dengan berbekalkan 3 tiket tu kiteorg pun pegi le Bukit Kiara... menyaksikan Konsert yang mengemparkan Tanah Melayu yang mana menghimpunkan Wings dan Search untuk Double Trouble yang telah di lahirkan pada 17tahun yang lampau

Sampai Sana lebih kurang kul 6 lebih camtu.. parking keter punya la jauh.. (tp ada org yg lagi jauh) aku rase 1km ada kot..

So kiteorg pun menapak laa ke stadium... Keadaan masa tu sesak ngan keter dan org jalan kaki.. hujan renyai2... tu yg Chaal Ngan Along Pakai Topi Chef tu... Gua cam biasa la pakai cap gua..



Sampai Jer... terus beli air mineral 3... lepas tu dalam pouch gua mmg dah ada 1 botol lagi air mineral..


sampai kat check point pertama brader sekuriti tu tak bagi gua bawak air tu masuk dalam... adeh.. dah kena tinggalkan... GEMURUH tul rase... air yg 3 botol lagi along dah letak dalam topi chef dia.. (mungkin TERHANTUK BENDUL BAGAI MEMBERI PETANDA) tu yg lepas tu... pastu check point kedua.. dia check lagi.. adehhhh.. nasib baik lepas... pastu tangan kiteorg pun di ikat guna cable tie bercalit merah... ntah apa makne ntah

Masuk je dalam..terus jer.. kiteorg gi area depan lebih kurang saf no 5 camtu la dari depan.. dah dapat port kat situ lalu kiteorg pun bersila la beramai2 menantikan jam pukul 845mlm.. (MALAM INI MALAM GELISAH...) sambil2 tu dengar Isma Halil Hamzah membebel... Sampai ada yg membuta....

Sharp 845 malam (siap ada countdown tu) suasana tetiba je gelap... alih2 muncul..

Awie & Amy mendendangkan lagu GEMURUH... Dengar Intro je dah meremang bulu tengkuk gua..




Lu orang layan la gambar gua rase cam malas lak nak taip...

Kombinasi Terbaik... Antara Gitaris Yg gua Segani Kat Malaysia Ni... (Ayat Skema)

Sifu Gitar Gua.. Kid... (tak cayer lu org leh tanya Chaal gak)

Lu orang tengok... berapa byk tangan ada.... (umpama MABUK 7 LAUTAN) sepasang tgn RM70.. fuhhh kaye kaye kaye... bestnya...

Geng2 Penang Penang Turun..

Lupa lak nak citer... masa sebelum konsert tu dah ada sorang mamat pengsan... masa tgh konsert lagi la ramai org pengsan... Panas sangat... ramai giler yg bukak baju tunjuk perut.. (Cermin mata Chaal Berasap ada embun kat cermin.... Along sampai spender basah umpama GEMA DI INDERALOKA)
.
so organizer ambik inisiatif tembak air kat audience.. memang packed giler...


Gua Rase Kalau Simbah Buih Lagi Best... Leh Jadik Pesta Buih...

Back Stage...


Ramai Gak Gua jumpa member2 kat sana... abis jer konsert sempat gua jumpa dan snap satu gambar ngan Brader Kasut Aliph (Lu mmg Rock Bro..)

Abis je konsert... Ni lah rupanya.. lautan org masa keluar dari Stadium...(pada Masa yg Sama gua rase cam nak gi jamming.. wakaka)


Overall.. gua nak cakap konsert ni berjaya.. terbayang gua kalau gua yg organise konsert nii.. satu kepala 10 Hinggit pun dah sedap.. dengar citer malam tu 30 ribu org hadir.. giler laaa.. kaye kaye kaye... heheheh... Awie jer ada problem sore tak sampai dengan lupa dan ulang lirik yg sama.. 2 tiga kali...

Lagi satu nama pun konsert Double Trouble... tapi tak byk lagu dari Album Double Trouble yg di dendangkan.... Lagi satu generasi baru yg kata diri dia rock... lu tak cukup rock kalau tak leh nyanyi lagu dlm Album Double Trouble.. (Setakat Lagu Isabella, Sejati... Org minat dangdut pun leh nyanyi..wakaka) Apa2pun gua mewakili BeMies World berpuas ati sebab geng2 gua boleh melalak semua lagu yg korang performed... Peace.....

Apa2 pun gua dan Chaal sempat gak snap ngan Amy Searh sebelum konsert (Along pun sempat tapi malas nak upload gambar dier), tuk tontonan korang... Amy jer sebab yg lain tengah sibuk Joe, Eddie, Kid ngan Nordin tune gitar Black & Yazid tune drum Awie lak tengah wat sound check.. (Ha.. yg ni kalu tak cayer tanya Along, sebab dia pun tolong dia org angkat kabel dari lori bawak naik stage..) apa2 pun jom layannnn, gambar Chaal, Gua & Amy Search...


































Jom nyanyi lagi....


Balik tu terasa jauh sangat nak jalan kaki gi kat tempat letak keter tu... masa datang xder la rase jauh camtu sangat... JERANGKUNG DALAM ALMARI tul... pastu terus gerak gi makan kat Sri Buluh Damansara.. (Dari ptg tak makan) ingatkan tgk konsert leh kenyang... Tak rupenya.. ish isg.. Cuba korang tgk .. gini le rupa Chaal n Along yang Kekenyangan... sebelum makanan gua sampai diaorg dah abis.. (Yg ni kalau tak cayer.. tanya Chaal Jugak) tapi Amy penah kata.... CAKAP MEMANG MURAH

Kepada Sesiapa yg Nk Join BeMie's Activities Add BeMie Di Facebook @ Twitter

17 ulasan:

  1. wah mmg meriah, kawan sy ada p tengok konsert ni, siap bagi sy dgr lagu "gadisku" melalui voicemail hahahaha.., romantik kan hehe..

    ReplyDelete
  2. kawan ke... kekasih hati.. malu la konon.. sudah laa ivy.. ngaku jer...

    ReplyDelete
  3. kan da elok...:-)

    wings n search..lagenda rock. best
    minat durang dr kecik tp beli kaset je lah...

    ingt kan amek pic ngn amy btul...hehe. ngn poster dier je ? :-p

    ReplyDelete
  4. terhantuk bendulMay 2, 2010 at 6:24 PM

    name chaal je ne...gua mcm ckit jer...i'm not freshie

    ReplyDelete
  5. kan chaal ambik gambar ngan Amy tu.... ishh manade tipu...

    ReplyDelete
  6. alamak terhantuk bendul ni... gua tau lu rocker dari kuantan.. kekek (nyanyi jap .. terhantuk bendul bagai memberi petanda..oooo) jap lagi gua edit balik tanya lu plak.. nak letak nama panggilan keluarga ke.. nak letak nama terhantuk bendul.... lagi satu gua dah notis yg lu bukan freshie lagi.. kire2 dah tahap otai gak laa tuk org yg age cam lu....

    ReplyDelete
  7. abang aku pun ada malam tu.siap masuk free lagi sebab tiket abes.buleh pulak macam tu.diracunnya my hubby suh ikut tapi my hubby ada kerja.hahahaha

    ReplyDelete
  8. wau..!... best giler.. :P
    rock tul lah u ni.. haha




    kamoo nak komen entry saye pulak? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>RAHSIA BLOGGER TEGAR !! BAGAIMANA DIORANG DAPAT PERHATIAN U ALL !!



    ReplyDelete
  9. terhantuk bendulMay 2, 2010 at 7:31 PM

    cayala..akhirnye ini hari gua diiktiraf sbg bkn freshie....ENGKAU MENTARI..AQ REMBULAN..lagu pasti..hahaha...

    ReplyDelete
  10. wah best ye..nk tau x np i ni dah x nk g konsert² ni coz......................
    i x nak kene rabe...2x g konsert 2x la kene raba..wah menci..agak² np ek nyampah tau..

    ReplyDelete
  11. terhantuk bendulMay 2, 2010 at 8:14 PM

    hehe maceh diucapkan pd bemie..jpe kat jb bro...

    ReplyDelete
  12. orait.. jumpa kat jay bee... ni nak mintak tolong ni... ada sesiapa yg leh tolong jawabkan tak soklan nurhidayah Shamsury ni.. takut lak aku nak jawab... nnt lain lak jadiknya heheheh

    ReplyDelete
  13. hahahaha...bukan ke bemie boipren sy ke lalalaala

    ReplyDelete
  14. terhantuk bendulMay 2, 2010 at 11:34 PM

    bio gua jwb..emm g la ngan rokers klas A mcm kitoerg ne...jujur n sopan....tp maintain banging...

    ReplyDelete
  15. kalo lu tak ikut gua hari tu kompom lu menyesal mi...from chaal

    ReplyDelete
  16. cayalah mie... baca lu punyer blog je dah mcm gua ader kat saner skali lah beb...
    papehal wa tggu diorg turun jay bee..

    ReplyDelete

Copyright © 2013 -BeMie'S WoRLd- All Right Reserved